Druk, afscheid en eigen kamer! - Reisverslag uit Durban, Zuid-Afrika van Mijke Machielsen - WaarBenJij.nu Druk, afscheid en eigen kamer! - Reisverslag uit Durban, Zuid-Afrika van Mijke Machielsen - WaarBenJij.nu

Druk, afscheid en eigen kamer!

Door: Mijke

Blijf op de hoogte en volg Mijke

13 Mei 2009 | Zuid-Afrika, Durban

De afgelopen 4 dagen heb ik gewerkt op Indaba. Das de Zuid Afrikaanse vakantiebeurs. Ik moest daar weer allerlei mensen interviewen. Ik vind het nog steeds rot werk om te doen en de 1ste dag was ik toch weer best zenuwachtig maar, ben erachter gekomen dat het eigenlijk allemaal wel meevalt en na het eerste interview ging het dan ook redelijk vlot. Zaterdag was de 1ste dag van Indaba en toen was het erg rustig. Kreeg ook veel klachten van mensen die vonden dat het dit jaar erg tegenviel! Ook voor mij viel het eigenlijk best tegen. In de kranten stond dat er 300.000 mensen meer kwamen dan vorig jaar maar volgens mij was dat een misrekening! Ook het weer zat erg tegen! Zaterdag en zondag heeft het non stop geregend! Heel ongewoon in deze tijd van het jaar aangezien nu het droge seizoen (winter) begonnen is. Ben heel blij dat het afgelopen is want, ben nu erg moe! Als ik nu mn hoofd wegleg op het bureau dan val ik zo in slaap!
Verder ben ik ook alvast een beetje begonnen met het uitstippelen van de route als Murat hier is. Heb helaas weinig tijd gehad om tijdens Indaba wat meer info te zoeken maar, heb toch al aardig een idee waar we allemaal naartoe willen. Het enige twijfelgeval is of we naar Kaapstad gaan of niet. Eerst wilde ik wel maar, toen bedacht ik me dat het beter zou zijn als we binnen deze provincie blijven zodat we veel kunnen zien want, volgens velen is KwaZulu-Natal de mooiste provincie van Zuid Afrika plus dat het hier nu warmer is dan in Kaapstad! Toch tijdens Indaba wat mensen gesproken over Kaapstad en die hebben me toch weer een beetje overgehaald om te gaan. Achja we zien het wel wie weet boeken we wel n weekendje als Murat hier is.

Zoals jullie in de titel lezen heb ik het niet alleen druk gehad maar, is er ook een afscheid geweest. Kyle mn huisgenoot is terug naar Johannesburg gegaan. Hij ging naar de Sharks academie om professioneel te kunnen rugby-en maar het werkte niet helemaal zoals verwacht. Ik vond het wel jammer want hij was 1 van de mensen waar ik het goed mee kon vinden. Als afscheid zijn we met zn allen (Quincy, Franco en Blessed) uit eten geweest en daarna de film I love you, man gekeken. Hele grappige film en dus ook een aanrader voor iedereen! Een voordeel van het afscheid van Kyle was dat ik kon verhuizen naar een andere kamer. Dat heb ik dan ook meteen gedaan! Weg van mn kamergenoot en de andere 2 lawaaimakers van het huis. Heb nu een kamer voor mezelf en het is er heerlijk rustig! Geen luide muziek 's avonds laat of 's ochtends om 5uur en eindelijk weer wat privacy is toch ook wel fijn! M'n stage wordt nu ook wat interessanter. Ben begonnen met de opdracht van het bedrijf en vorige week ben ik ook begonnen bij een ander bedrijf. Business Solutions Africa. Ik ga daar 1 keer in de week naartoe en zij houden zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe projecten. Hele leuke mensen en ook best een leuke opdracht!
Nu is het best weer een lang verhaal geworden dus ik hoop niet dat jullie net als ik nu moeite hebben om wakker te blijven:)! X

• 13 Mei 2009 - 09:14

Mijke:

hey vrouwke,

kon makkelijk wakker blijven hoor haha...je schrijft altijd leuke dingen dus ik lees ze met plezier en niet met een gaap!
    fijn dat je een eigen kamer hebt nu zeg! kan me goed voorstellen dat je soms wat privecy nodig hebt! en die film...gaan we zeker een keertje kijken!
    fijne week!

liefs van jody

• 13 Mei 2009 - 09:14

Floor:

Hee !! Leuk zeg..om al je verhalen iedere x te lezen..volgens mij heb je het goed naar je zin :) Hier gaat ook alles goed..de zomer begint er nu echt aan te komen!!

Liefs, XXX

• 13 Mei 2009 - 12:26

Janneke:

haidihai mijke,
    fijn een eigen kamer, had het al van jullie Ma gehoord. Ben blij dat het je goed gaat, en net als Jody je verhalen vervelen nooit en ik kijk er altijd naar uit.
    Hier is ook alles Ok, redelijk weer wel veel wind. Gr en tot snel Janneke.

• 14 Mei 2009 - 17:53

Jan Mathijssen:

Ha Mijke met die verhalen van jou val je zo maar niet in slaap en van die foto's ook niet 'tis best mooi daar zo te zien maar als je nu slaap krijgt kun je wel lekker rustig slapen maar als je het druk hebt met werken schiet de tijd wel lekker op en is zo murat time veel plezier en tot volgende keer gr oome jan

• 17 Mei 2009 - 07:43

Jenny Potters:

Hoi Mijke,
    Ook wij hebben weer genoten van je verhaal.
    Blijf zo doorschrijven dan blijven wij op de hoogte van je.
    Geweldig leuk voor je dat Murat komt, heb je iets om naar uit te kijken.
    En een eigen kamer, wat fijn.
    Bedankt weer voor de mooie foto`s en nog veel plezier.xxx
    Jenny,Johan,Tim en Anne