July Camp in Drakensberg
Door: Mijke
Blijf op de hoogte en volg Mijke
06 Juli 2009 | Zuid-Afrika, Durban
Jullie kunnen het al aan de titel lezen. Ik heb gekampeerd in Drakensberg afgelopen weekend. Ik maakte me eerst n beetje zorgen want Karen (mn stage begeleidster) is namelijk heel fanatiek en ik ben heel ongetraind:). Gelukkig viel het allemaal mee! De wandeling naar het kamp duurde 2uur en was best zwaar vond ik! Ik hijgde de longen uit mn lijf!! Grote rugzak op mn rug en alleen maar klimmen! We waren nog geen 10 min. aan het lopen toen we bij n stuk kwamen waar we op blote voeten de rivier over moesten steken om de weg weer te kunnen vervolgen. Koud dat het water was!!! Toen ik op de helft was deden mn voeten zo'n erge pijn dat ik maar snel naar de overkant gerend ben!! Toen we bij het kamp waren was ik zo blij!! Tentjes opgezet en n beetje rondgekeken bij de keuken de douche en de wc's. Kort daarna ging er n bel wat betekende dat de lunch klaar was en dat iedereen kon komen eten. Het was echt heel erg goed geregeld en het eten was erg goed ondanks dat de keuken er toch n beetje primitief uitzag. Na de lunch zijn we gaan wandelen en kreeg ik al n hele goede indruk van hoe mooi het allemaal wel niet is daar.
Echt we stonden op n berg met n geweldig mooi uitzicht en het leek net of we de enige op de wereld waren en zo stil! Geweldig!! Jullie zullen het op de foto's wel zien. Toen we weer terug bij het kamp waren, waren er meer mensen aangekomen dus een beetje kennismaken en snacks uitdelen. Overdag was het weer heel erg mooi en zonnig maar hoe later het werd hoe kouder de temperatuur werd! Na het eten werd een groot kampvuur gemaakt en daar zaten we met zn allen omheen om warm te blijven. Gelukkig had ik van Quincy veel warme truien en vesten meegekregen en toen ik ging slapen heb ik die allemaal aangedaan want het was min 2!! Gelukkig heb ik het niet heel erg koud gehad snachts!
Sochtends om 6 uur werd iedereen wakker gemaakt en kreeg je koffie in je tentje geduwd als je dat wilde. Daarna kon je nog even n uurtje wakker worden want daarna werd het ontbijt weer klaargezet! Wat n luxe eigenlijk hè volgens mij krijgen jullie n beetje t idee dat ik alleen maar heb gegeten:):):)!
Na het ontbijt zijn we met zn 4-en (karen, haar neef Peter en zijn vriendin Alicia) weer gaan wandelen. Heel erg mooi en heb zelfs n beetje moeten rots klimmen!! Best stoer voelde ik mezelf toen:). Heel mooie uitzichten alweer natuurlijk! Rond een uurtje of 1 waren we weer terug om onze spullen in te pakken want het was alweer bijna tijd om terug naar de auto te lopen. We hebben natuurlijk eerst geluncht voordat we weer terug gingen wandelen. Dit keer was het alleen maar berg af en eerst dacht ik hmm das makkelijker maar dat was ook nog best zwaar!! We deded er 1,5 uur over om bij de auto te komen en wat waren we moe!! Ik heb meer dan de helft van de terugrit niet eens wakker meegemaakt!
Toen ik thuis was mn schoenen uitgeschopt en toen kwamen mn huisgenoten op het briljante idee om lekker KFC te gaan halen! Onder het genot van de film Iron Man hebben we toen lekker met zn 3-en zitten eten!
Het is best een lang verhaal en ik heb het gevoel dat ik meer dan de helft ben vergeten te vertellen! Als dat zo is voeg ik het nog wel toe aan het verhaal! Geniet van de foto's! Ik ben nog steeds heel erg onder de indruk ervan!!!
X
X
06 Juli 2009 - 07:36
Joke:
Wauw Mijke wat n mooi uitzicht en vooral de douche /bad ziet er erg luxe uit haha
dikke kus mam -
06 Juli 2009 - 08:10
Jody:
hey mijke,
wat een avontuur! en jullie mama heeft gelijk...wat een luxe die badkamer haha!
liefs -
06 Juli 2009 - 08:36
Janneke:
He weer een mooi verhaal en leuke foto's. Je ziet er goed uit!!! Aant aftellen zeker? bezoek uit Nederland! Denk aan je , groetjes de buuf. X -
07 Juli 2009 - 20:17
Jan Mathijssen:
ha mijke weer een mooi verhaal en dan geeft het niet dat het lang duurt en weer en mooie omgeving daar gr oome jan -
16 Juli 2009 - 08:09
Jenny Potters:
Hoi Mijke,
het aftellen is nu echt begonnen! Fijn voor je dat Murat naar je toe komt!
alvast veel plezier samen, geniet ervan.
Groeten,
Jenny