Excursie met werk!
Door: Mijke
Blijf op de hoogte en volg Mijke
13 Maart 2009 | Zuid-Afrika, Durban
Gisteren was het dan eindelijk zover! Ik ging wilde dieren zien!! Was er helemaal klaar voor 's ochtends! 100 smeerseltjes opgedaan tegen de zon, tegen de muggen, tegen een droge huid, en tegen de jeuk van alle muggen bulten die ik tot zover verzameld heb:). We vertrokken om 07:45u vanuit het werk om eerst naar Marianhill Monastery te rijden. Mooi klooster opgezet door de Duitsers. Het was best interessant want ze hadden n klein museum waar ze spullen hadden ouder dan 100 jaar! Maar, ik wilde naar dat park!! Eindelijk om 11:30u vertrokken we vanuit het klooster naar het Gwahumbe Private Game Reserve! Onderweg nog wat eten en rond 13:30u kwamen we daar aan. Eerst werden we rondgeleid door het gastenverblijf, hele mooie kamers maar goed om eerlijk te zijn interesseerde me dat niet zo. Toen mochten we dan eindelijk instappen om n ritje te maken door het park. Het duurde maar n half uurtje wat eigenlijk best kort was maar heb toch best veel gezien! Er waren heel veel zebra's, struisvogels, antilopen, wildebeest enn het mooiste vond ik de neushoorns! Er waren er 3 een mannetje en n vrouwtje met n baby!!! Ik heb er werkelijk tientallen foto's van gemaakt, wat een kracht stralen die beesten uit!! Echt ongelooflijk!
Wat wel even grappig is, n collega zag dat ik helemaal onder de indruk was en hij vroeg heel verbaasd: hebben jullie zulke parken dan niet in Nederland?? Dus ik moest n beetje lachen ik zei nee zouden we willen!! Hij zei ow ik wilde net vragen welke dieren daar leven! Ik heb toen maar gezegd dat we heel veel verschillende soorten koeien hebben, anders zou hij nog medelijden krijgen met ons! OK maar, dat even tussendoor...
De omgeving van het park was ook heel erg mooi! Jullie zien het wel op de foto's. Het was een lange dag maar wel heel mooi en indrukwekkend! 's Avonds ben ik trouwens weer mee geweest naar de kerk! Er kwam n Amerikaan (John Ortberg) spreken en ik moet zeggen dat het heel interessant was en druk dat het was!! Denk dat er minstens wel 300 mensen waren!
Morgen alweer weekend. Heb nog geen plannen gemaakt. Zie wel wat er komen gaat! Ow en weten jullie dat ik hier nu al een maand ben. Ongelooflijk want, heb nog niet echt het gevoel dat ik al een maand weg ben. De tijd gaat dus best snel. X en weer veel plezier met de foto's!
13 Maart 2009 - 10:16
Janneke:
Hoi Mijke, leuke foto's.
Fijn dat er nu eindelijk eens wat gebeurd, en ik lees aan je schrijven dat het je goed afgaat. Tof, ben blij voor je.
Herkennen wij je nog wel met al die heerlijke zon?
Lees altijd graag je berichten dus tot snel weer en een fijn weekend.
Groetjes XXX -
13 Maart 2009 - 13:44
Katie:
Mijke!
Supergave foto's van alle wilde beesten en beter had je even opgeschept over alle wilde dieren die wij hier hebben, haha :)
Hoop dat ie onder de indruk was van alle soorten koeien die je hebt opgenoemd? (zwarte, witte, wit met zwarte, bruine, bruin met wittte, haha!)
Vind het ook erg leuk om dit stukje te lezen, je hoort inderdaad dat je lekker enthousiast bent en dat je je er steeds meer op je gemak voelt. Way to go girl!
Xx van mij -
13 Maart 2009 - 21:54
Bauk:
hey sis wat geweldig weer om te lezen!! en ik sta er wel bij stil hoor dat je al een maand weg bent heb nl paar keer bij pap en mam geslapen en miste je :( maar gelukkig dat de tijd lekker snel gaat lees ook wel dat je jezelf wel vermaakt dat is cool!! knuffel